Alfa-college

Tevredenheid studenten Alfa-college boven landelijk gemiddelde

Van december 2023 tot maart 2024 voerde JOB MBO in samenwerking met ResearchNed het tweejaarlijkse landelijke tevredenheidsonderzoek onder mbo-studenten uit. De resultaten van Alfa-college liggen boven de landelijke gemiddelden en zijn een bevestiging dat we de goede dingen doen voor onze studenten.

Tevredenheid verder toegenomen
Studenten van het Alfa-college voelen zich veelal veilig op school, op hun stageplek en op hun leerwerkplek. Ze ervaren weinig pestgedrag, uitsluiting of discriminatie binnen de school. 
De meeste studenten gaan met plezier naar school, zijn positief over de sfeer op school, de lessen van de docenten en de hulp en begeleiding tijdens de opleiding. De tevredenheid van de studenten over hoe de toetsen aansluiten bij het geleerde is goed.  

Aandachtspunten
Naast de stijgende tevredenheid is er een aantal thema’s die specifiek aandacht vragen. Het gaat hier bijvoorbeeld om het feit dat studenten weinig inzicht hebben in hoe ze kunnen meepraten over verbeteringen op school en de rol die de Studentenraad hierin speelt.  Daarnaast blijft de gelijke waardering van mbo-studenten ten opzichte van hbo- of wo-studenten een aandachtspunt. In dit kader is bijvoorbeeld de openstelling van de Keiweek voor mbo studenten een belangrijke stap voorwaarts. 

Benieuwd naar het hele tevredenheidsonderzoek? Kijk op www.jobmonitorresultaten.nl.

 

Heeft deze informatie jou geholpen?

niet goed erg goed