• Hardenberg

Studenten Kok leren in de praktijk

Op woensdag 25 september is het nieuwe onderwijs School in Company van start gegaan bij Grand Café Restaurant de Troubadour met als doel het bedrijfsleven en onderwijs dichter bij elkaar te brengen. Studenten van de Koksopleiding van het Alfa-college in Hardenberg leren direct in de praktijk.  


Bert Grondman, docent bij het Alfa-college, is één van de initiatiefnemers van School in Company en vertelt vol trots: “De eerste drie weken zijn we twee dagen in de week bij de Troubadour. Daarna zijn we drie weken te gast bij restaurant de Zon in Ommen. En tot slot bezoeken we nog diverse bedrijven, waaronder bistro de Kruidentuin in Geesteren. Op die manier maken de studenten kennis met diverse werkomgevingen.”


“Het is een prachtige samenwerking met leerbedrijven in deze regio”, zo vult docent Krista Zuidema aan. “En voor de studenten waardevol dat ze zien hoe het er écht aan toe gaat. Het helpt hen niet alleen om hun vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om contacten te leggen in de branche, wat hen kan helpen bij het vinden van een stageplaats of baan.” 

Kevin Schuldink, chef-kok en leermeester bij De Troubadour, is ook enthousiast over het project: “Ik sta graag vooraan bij het uitproberen van nieuwe dingen voor studenten. Het is aan ons om - samen met het onderwijs - goede koks op te leiden.”

Het Alfa-college verwacht dit concept verder uit te breiden naar andere opleidingen binnen het vakgebied hospitality. Tweedejaarsstudent Marijn Eshuis is al enthousiast. “Je leert hier op een andere manier en het is nóg leuker dan op school. Je bent echt aan het werk, daar doe je het voor!”