Wall of fame

Er gebeuren zoveel mooie dingen bij het Alfa-college, teveel om op te noemen. Studenten die van schuchtere eerstejaars uitgroeien tot zelfbewuste professionals, studenten die een unieke stage in binnen- of buitenland doen, studenten die zich inzetten voor de samenleving, studenten die aan de finale van een vakwedstrijd meedoen, etc. We lichten een aantal bijzondere studenten uit in deze Wall of Fame. Ook op onze Facebook-pagina vind je regelmatig verhalen over succesvolle studenten en alumni.

Finalisten van de Vakkanjers- en Skills Heroes-wedstrijden

In het schooljaar 2015-2016 deden diverse studenten mee aan de vakwedstrijden Vakkanjers en Skills Heroes. Deze wedstrijden geven hen een mooie kans om landelijk zich te meten met andere mbo-studenten.

Roy Nijeboer:

Roy is in mei 2016 afgestudeerd bij de opleiding Verspanen bij RTC Hardenberg en mag zich inmiddels alumnus van het Alfa-college noemen. In het voorjaar van 2016 behaalde hij de derde prijs bij de Vakkanjers Machinebankwerken.
 

Dani van der Veen:

Dani volgt de BBL-opleiding Timmerman in dienst van RTC Bouw in Hardenberg. Bij de Skills Heroes-wedstrijd Bouwtimmeren in 2016 liet hij zijn talent zien en behaalde de eerste plaats.
 

Jeroen Jasper:

 
Jeroen Jasper is BBL-student Installatietechniek in Groningen. Hij deed in 2016 mee aan de Vakkanjers-wedstrijd Koude- en luchtbehandelingstechniek en behaalde een gedeelde derde plaats. Op de foto staat hij uiterst rechts.

Frank Fopma:

Frank studeert Elektrotechniek in Hoogeveen. Na de regionale voorronde deed hij mee aan de finale Vakkanjers Electrotechniek Gebouwen
 

Winnaars in Ondernemen! 
De Ondernemers Award:

 

Eerste prijs

In de finale van de Alfa-college Ondernemers Award 2016 won studentbedrijf Improviso uit Groningen de eerste prijs. Ze bedachten een innovatieve combinatie: zonnepanelen verwerkt in zonneschermen.
 

Tweede prijs

Studentbedrijf Hang On uit Hardenberg won de tweede prijs. Zij geven een vlaggestokhouder meer te doen door het jaar heen!
 

Derde prijs

Handy Seven, ook uit Hardenberg, behaalde de derde prijs. Zij bedachten een handig apparaatje om sneller en gemakkelijker vakken te kunnen vullen in de supermarkt.
 

Publieksprijs

De publieksprijs ging naar twee studenten uit Groningen, met het bedrijf Snelle zwemstart; een boek met app om kinderen te helpen met de zwemles.
 

MBO Uitblinker

Eline Frans:

 

Eline won 18 april 2016 de Alfa-uitblinker verkiezing en werd daarmee Alfa-uitblinker 2016. Zij vertegenwoordigt onze school 24 november 2016 tijdens de landelijke MBO Uitblinker verkiezing.

Zij maakte de meeste indruk op de jury met haar eigen visie op het beroep, betrokkenheid en communicatieve kwaliteiten. Eline is laatstejaars van de opleiding Sociaal-agogisch werk (SAW) in Groningen. De jury koos haar uit zes kandidaten vanwege de perfecte combinatie van visie en praktijk. Zij werkt vanuit haar eigen visie op het beroep en handelt daarnaar. Je merkt meteen dat ze vakkennis heeft en dat ze vanuit overtuiging, betrokkenheid en liefde voor de doelgroep de ‘vleesgeworden cross-over’ tussen zorg en welzijn is. Dat collega’s op haar stage vertellen dat zij meer van Eline hebben geleerd, dan zij van hen, is ook erg veelzeggend. Eline is een echte uitblinker!

Van 5 september tot en met 9 november 2016 kun je via www.ditismbo.nl op Eline stemmen als MBO Uitblinker 2016. 

 

Eerste Innovatieprijs Klaas Dijkstrafonds

Johan Braaksma, Kevin Medendorp en Matthijs Kruit:
 
 
Hand in hand, duurzame energie en innovatie! Voor de eerste keer is vanuit het Klaas Dijkstra Fonds de Innovatieprijs uitgereikt aan team “Het duurzame energieproject”. Dit team bestaat uit de derdejaars leerlingen Engineering, Johan Braaksma, Kevin Medendorp en Matthijs Kruit. Lees hier het hele bericht.