MBO opleidingen > Scholieren en studenten > Schoolbijdrage en lesmateriaal

Schoolbijdrage en lesmateriaal

​Het Alfa-college wil graag goed onderwijs verzorgen in een omgeving die voor studenten plezierig is. Naast onderwijs, willen we daarom iets extra's bieden. Dat kunnen we echter niet alleen omdat we hiervoor geen vergoeding ontvangen van het ministerie van OCW. Daarom vragen wij een vrijwillige bijdrage.
 

Wat is de schoolbijdrage?

De schoolbijdrage is een vrijwillige bijdrage aan de extra diensten/activiteiten naast het onderwijs, bijvoorbeeld een introductie, viering, diploma-uitreiking, jaarafsluiting en verzekeringen. De schoolbijdrage is circa € 25 en we vragen alle studenten deze bijdrage te betalen. De schoolbijdrage bestaat uit diverse kosten. Zie voor een gespecificeerd overzicht van jouw opleiding de website van de Studieboekencentrale.

 

Hoe betaal ik de schoolbijdrage?

Over de betaling van de vrijwillige schoolbijdrage hebben we afspraken gemaakt met de Studieboekencentrale. Daarom kun je deze betalen aan het Alfa-college via de Studieboekencentrale (SBC).

 

  1. Ga naar de website www.studieboekencentrale.nl en log in met je account als je al een account hebt. Of maak een account aan als je voor het eerst een opleiding volgt bij ons. Let op: bij het inloggen en het aanmaken van een account moet je je studentnummer invullen. Dit nummer vind je rechtsboven op de onderwijsovereenkomst of op je pas.
  2. Kies voor het Alfa-college, jouw opleiding en leerjaar en vink de vrijwillige bijdrage aan. Kies eventueel meer producten om te bestellen, zoals boeken en licenties.
  3. Kies hoe je wilt betalen: per factuur of automatische incasso. Je ontvangt vervolgens een bevestigingse-mail met verdere informatie. SBC informeert het Alfa-college als je de schoolbijdrage hebt betaald.
 

Lesmateriaal: boeken en licenties

Je bent natuurlijk vrij je boeken en licenties te kopen of bestellen waar je wilt en te kiezen of je boeken tweedehands of nieuw koopt.
Het Alfa-college heeft prijsafspraken gemaakt met SBC en daarom kan het voordeliger zijn nieuwe boeken te bestellen via SBC.
 

Boekenlijst

Op de boekenlijst vind je het lesmateriaal dat je nodig hebt voor een studiejaar, zoals boeken en licenties. De boekenlijst kun je bekijken via de website van SBC: www.studieboekencentrale.nl. Ga vervolgens naar Alfa-college en kies je locatie en opleiding. Let op: zorg ervoor dat je de ISBN-nummers van de boekenlijst van jouw opleiding aanhoudt.
Om het je gemakkelijk te maken, hebben we afspraken gemaakt met SBC, waardoor je daar boeken en licenties in een keer kunt bestellen en de vrijwillige schoolbijdrage kunt regelen. Houd tijdens het bestellen bij SBC je studentnummer bij de hand.
 

Vragen

Heb je vragen naar aanleiding van boeken, licenties of de schoolbijdrage bestellen of betalen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van de Studieboekencentrale. Dit kan per e-mail via klantenservice@studieboekencentrale.nl of per telefoon via 0591-668133.