MBO opleidingen > Opleidingenzoeker en aanmelden

Opleidingenzoeker en aanmelden

Opleidingenzoeker
Ben je op zoek naar een bepaalde mbo-opleiding? Bijvoorbeeld om te weten te komen wat deze opleiding precies inhoudt? Of wil je je aanmelden voor deze opleiding?

Typ dan de naam van de opleiding in het zoekveld in de linkerbovenhoek en klik op 'zoeken'. Als je wilt, kan je je zoekopdracht ook verfijnen door te zoeken op interessegebied, plaats, vorm, niveau, duur en beroep.

Hieronder verschijnt dan een overzicht met één of meer opleidingen die voldoen aan jouw zoekopdracht.

Aanmelden mbo-opleiding
Als je je wilt aanmelden voor een mbo-opleiding, ga dan via het zoekveld naar de pagina met de opleiding van je keuze door te klikken op de opleiding ​waarvoor jij je wilt aanmelden. Vervolgens klik je op de oranje aanmeldknop rechtsboven aan de pagina. De door jou gekozen opleiding wordt dan automatisch ingevuld op​​ het aanmeldingsformulier.​​
1-2 van 2 resultaten
OpleidingPlaatsInteressegebiedNiv.Vorm
Regionaal Techniek CentrumHardenbergTechniek, ICT en technologie2 of 3BBL
Zelfstandig werkend kokGroningen, HoogeveenHoreca, recreatie en toerisme3BBL, BOL
Beperkt aantal studieplaatsen

Voor sommige opleidingen kan het Alfa-college slechts een beperkt aantal studenten toelaten (dit heet numerus fixus). Dit gebeurt als er onvoldoende stageplaatsen beschikbaar zijn, als er minder kans op werk is of als er onvoldoende faciliteiten zijn.
 
Als je een opleiding wilt doen, waar slechts plaats is voor een beperkt aantal studenten, raden we je aan je zo vroeg mogelijk aan te melden. Kijk bij de opleiding wat de uiterste aanmelddatum is en wat je verder moet weten.

Voor sommige opleidingen wordt vooraf een test afgenomen. Als er meer kandidaten zijn dan plekken voor een opleiding, wordt er geloot. De kandidaten die uitgeloot worden, worden op volgorde van de loting op een wachtlijst geplaatst. Kijk hier voor de opleidingen waar een numerus fixus voor geldt.

Wachtlijst

Voor sommige opleidingen hebben we een wachtlijst moeten instellen. Dat betekent dat er meer aanmeldingen zijn dan studieplaatsen.

Kijk hier voor welke opleidingen een wachtlijst geldt