MBO opleidingen > Scholieren en studenten > Hulp bij een studie kiezen

Hulp bij (opnieuw) een studie kiezen

​Je komt tot de ontdekking dat je de ‘verkeerde’ opleiding volgt. Je bespreekt dit dan natuurlijk eerst met je coach. Je twijfelt of je voor een andere opleiding moet kiezen, maar je weet niet of je daar wel de juiste vaardigheden voor in huis hebt. Misschien is het volgen van een opleiding wel helemaal niets voor jou en je denkt erover misschien maar te gaan werken. Wat zijn je kansen op werk?

Wat kan het Loopbaancentrum voor je betekenen?
Het Loopbaancentrum geeft advies bij het maken van een andere keuze. Je kunt bij een loopbaanbegeleider een beroepskeuzetest doen en informatie krijgen over mogelijke vervolgopleidingen. Ook kun je echt kennismaken met een opleiding door bijvoorbeeld mee te lopen. Als je liever wilt gaan werken, krijg je informatie over de arbeidsmarkt of word je doorverwezen naar het UWV WERKbedrijf (voorheen Centrum voor Werk en Inkomen, CWI).
 
Meld je in ieder geval bij het Loopbaancentrum als je tussentijds van opleiding wilt veranderen of de school wilt verlaten.
 
Voorlichting over mbo-opleidingen
Het Alfa-college houdt meerdere voorlichtingsavonden per jaar en organiseert ook jaarlijks een Open dag. Je kunt dan alle informatie krijgen over de opleidingen die je bij het Alfa-college kunt volgen. Je kunt ook met docenten en deelnemers van een opleiding praten om te kijken of deze opleiding iets voor je is. Bekijk wanneer de Informatie en Open dag plaatsvinden. Je bent van harte welkom!