MBO opleidingen > Scholieren en studenten > Informatie en Open dag

Kom, kijk en kies!

De keuze voor een vervolgopleiding begint met goede informatie. Wij informeren je graag over de informatiemomenten bij het Alfa-college.
 

Informatieavond Studiekeuze MBO/informatiemarkt MBO

Meerdere keren per schooljaar zijn er informatieavonden om leerlingen te helpen bij hun studiekeuze. Tijdens Studiekeuze MBO kunnen jij en je ouders/verzorgers vragen stellen aan de docenten over al onze opleidingen in Hardenberg, Hoogeveen en Groningen. Bijvoorbeeld over de inhoud van opleidingen, doorstuderen en kans op werk. Ook zijn er loopbaanadviseurs om je te adviseren over de juiste studiekeuze.

 

Informatieavonden Studiekeuze MBO

 

Donderdag 16 maart Groningen

Studiekeuze MBO/informatiemarkt

18.00-20.30 uur
 
Weet jij nog niet welke mbo-opleiding je gaat kiezen? Kom langs op de Studiekeuze MBO informatiemarkt, donderdag 16 maart van 18.00 – 20.30 uur aan de Admiraal de Ruyterlaan 2 in Groningen​. We beantwoorden al je vragen over alle opleidingen van het Alfa-college in Groningen, bijvoorbeeld over de inhoud van opleidingen, doorstuderen en kans op werk. Daarnaast zijn er loopbaanadviseurs om je te adviseren over de juiste studiekeuze en je kunt je meteen aanmelden.
 
Over enkele opleidingen zijn er korte informatierondes van 20 minuten in lokalen tussen 18.30 en 19.30 uur. Ook zijn er loopbaanadviseurs aanwezig voor advies over toelatingseisen, arbeidsmarkt, beroepsperspectief en studiekeuze. Leerlingen die al weten welke studie ze willen volgen kunnen zich direct aanmelden.
 
 

Donderdag 23 maart Hardenberg en Hoogeveen

19.00-21.00 uur

In Hoogeveen zijn de beide locaties geopend. ​​​​Er zijn voorlichtingsrondes om 19.15 en 20.15 uur. Sport en Bewegen uit Assen en Groningen is ook aanwezig op de informatieavond aan de Voltastraat. 
De opleidingen Autotechniek, Bedrijfsautotechniek en Transport en Logistiek worden aangeboden op de locatie KARgo!.
 
 

Donderdag 1 juni Groningen: Last minute informatiemarkt MBO

18.00-20.30 uur
Over enkele opleidingen zijn er korte informatierondes van 20 minuten in lokalen tussen 18.30 en 19.30 uur. Ook zijn er loopbaanadviseurs aanwezig voor advies over toelatingseisen, arbeidsmarkt, beroepsperspectief en studiekeuze. Leerlingen die al weten welke studie ze willen volgen kunnen zich direct aanmelden.
 


Donderdag 1 juni Hardenberg en Hoogeveen

van 19.00 tot 21.00 uur

 
In Hoogeveen zijn de beide locaties geopend. ​​​​Er zijn voorlichtingsrondes om 19.15 en 20.15 uur. De opleidingen Autotechniek Bedrijfsautotechniek en Transport en Logistiek worden aangeboden op de locatie KARgo!
 

Donderdag 7 juli Studiekeuze info-uur Hoogeveen

van 17.00 tot 19.00 uur
Voltastraat 33, Hoogeveen

 

 

Dinsdag 27 juni Open dag VAVO Groningen

17.00-19.00 uur

Admiraal de Ruyterlaan 2, Groningen

 

Versneld of alsnog je certificaten of diploma vmbo-tl, havo of vwo halen via VAVO? Kom naar de Open dag VAVO voor meer informatie!

 

 
Bij het Alfa-college Groningen kun je terecht voor verschillende dagopleidingen in de bovenbouw, voltijd of deeltijd, voor Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO):
 
- eenjarige vmbo theoretische leerweg
- eenjarige havo tweede fase
- eenjarige vwo tweede fase
 
Lees meer over  VAVO.
Volg en like ons!

 

Like ons op facebook Volg ons op twitter Volg ons via Instagram
Blijf op de hoogte van het nieuws via Facebook, Twitter en Instagram