MBO opleidingen > Flexuz

FlexuzHet Alfa-college maakt gebruik van de diensten van Flexuz.
Flexuz is een expertisecentrum op het gebied van PeopleSoft Campus Solutions. Dit is het ondersteunend systeem bij alle basisregistratie van studenten en de  verantwoordingsprocessen richting overheid. De registratie en verantwoording betreft bijvoorbeeld:

• inschrijving van studenten
• behaalde cijfers en diploma’s
• gevolgde stages (BPV)
• aan- en afwezigheid/verzuim en
• aanlevering aan DUO (BRON).

Om deze registratieve functie goed te kunnen vervullen ondersteunt Campus Solutions de administratieve (niet-financiële) bedrijfsvoering. Door gemeenschappelijke projecten zijn de ROC’s in staat geweest hun administratieve lasten steeds verder terug te dringen, mede dankzij de ondersteuning van Campus Solutions.

Van Flexuz wordt daartoe ondersteuning gevraagd als het gaat om meedenken met de klant, kennis van de mogelijkheden van het systeem en flexibiliteit om snel in te springen op wijzigende omstandigheden. Deze laatste niet in het minst door continue veranderende wet- en regelgeving.

De ROC’s die Flexuz op dit moment ondersteunt zijn:
1. Alfa-college, in Noord- en Oost-Nederland, ruim 11.000 studenten
2. ROC van Twente, in Twente, ruim 18.000 studenten
3. Noorderpoort, provincie Groningen, ruim 12.000 studenten
4. ROC Nijmegen, regio Nijmegen en omstreken, ruim 8.000 studenten

Ontstaan en ontwikkeling van Flexuz
Flexuz (voorheen: Shared Service Centre Peoplesoft) is opgericht in 2008 door het Alfa-college en het ROC van Twente als een los samenwerkingsverband, bekrachtigd met een samenwerkingsovereenkomst. In 2010 is het Noorderpoort toegetreden tot de samenwerking. Doel van de oprichting van Flexuz is destijds geweest:

1. Het bieden van continuïteit in een situatie waarin de kennis en capaciteit rondom Peoplesoft Campus Solutions, een product van de firma Oracle, schaars was (en overigens nog steeds is).
2. Vergroten van de efficiency door bundeling van krachten.
3. Vergroten van de onderhandelingskracht naar de leverancier(s).

In 2010 zijn de drie ROC’s alle gemigreerd naar een gemeenschappelijke versie van Campus Solutions. Vanaf dat moment kan gesteld worden dat bovenstaande doelstellingen in meer of mindere mate gehaald zijn. Reden voor ROC Nijmegen om in 2015 aan te sluiten bij het samenwerkingsverband. Deze toetreding heeft geleid tot een heroriëntatie op de positionering en de propositie van het SSC PS.

Zo is eind 2014 besloten tot de vorming van de (Coöperatieve) Vereniging Flexuz. Dit als een volgende stap in de professionalisering van het SSC. Het maakt het onder meer mogelijk om als partner op te treden richting leveranciers, hetgeen al in 2015 geleid heeft tot een nieuwe, veel gunstiger, licentiedeal met Oracle.

Eveneens in 2014 is besloten om Campus Solutions als zogenaamde “private cloud” oplossing naar de deelnemende leden aan te bieden en daartoe het – separaat op 4 ROC’s draaiende – serverpark te concentreren en consolideren bij een gespecialiseerde housing en hosting partner, namelijk MCX. Dit traject is begin 2016 tot volle tevredenheid afgerond. De snelheid van het systeem is aanzienlijk verbeterd.